Почетна Вести Заживува монашкото братство во Мариово, уште еден монах
joakim 1
Joakim 4
Joakim 5
Joakim 6
Joakim 7
Joakim 8
Joakim 9
Joakim 10
Joakim 11
Joakim 12
Joakim 13
Joakim 14
Joakim 15
Joakim 16
Joakim 2
Joakim 3

Заживува монашкото братство во Мариово, уште еден монах

3.42K
0

Отац Јоаким е новиот монах на Преспанско-пелгаониската епархија во манастирот „Свети Никола“ во Мариово.

Бил замонашен на 15 април 2016 година од надлежниот архиереј, владиката Петар. Искушеникот Драган, по облекувањето на монашкото росо и камилавката сега заедно со Игуменот на манастирот, Отец Никола го враќаат во живот монаштвото во овој дел на епархијата.

Името Јоаким, Владиката Петар, му го дал по Свети Јоаким Осоговски.

ГАЛЕРИЈА:

 

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *