Почетна Вести Христијанство Земјонаучните вистини на македонскиот Геотеолог
Земјонаучните вистини на македонскиот Геотеолог

Земјонаучните вистини на македонскиот Геотеолог

2.78K
4

Стефан Здравески, свештеник на Преспанско-пелагониската епархија веројатно одамна ја наднимал Теологијата и сега сака да постане „Земјонаучник’. Своите „истражувања“ ги опишал во својот фејсбук статус и според нив јасно се гледа дека земјата е плоча… Она по што се разликува неговото, од останатите „зејонаучници“ од негов ков, е што ги нема китовите, туку земјата има корења.

Особено занивлив е делот каде тој измерил колку е далеку сонцето од земјата, па наипшал: „Сонцето е многу мало и според моето истражување (пред 50 км) проценувам дека е со дијаметар од само 1,6 km (1 милја) или уште помалку. Месечината е еднаква на Сонцето по големина и обем. Сонцето не е оддалечено 149 милиони км, туку околу 11 км (некаде 50-70 км). Фирмата се наоѓа на околу 117 километри над Северниот пол и се спушта во сите правци од центарот кон „југ“.

Секако главната теза е дека злите сили на западот ја кријат вистината. Си имаат свој интерес. Но еве припелско-битолско негде е откриена вистината.

МПЦ со вакви свештеници, нема зошто да се грижи за својата иднина…

Уживајте во  „научната“ земјодисертација на нашиот Геотеолог.

Од целиот свет…

„ОНА што НИЕ ВИКАМЕ „ЗЕМЈА“ Е „ЗЕМЈА“ А НЕ „ПЛАНЕТА“.

„Всушност, планетите не постојат. „Ова царство е безгранично царство со граници за обичните смртници. Како граѓани ни е кажано само околу 25% од Земјата постои во нашите опипливи области.

Сферичната земја е ⃣⃣⃣% сатанска лага. Водата не може да се сомнева и не може да се докаже надвор од математичките равенки. Ако сте христијанин и верувате во теоријата за „балон“, вашите верувања се мешавина од христијанството и сатанизмот со кој сте биле индоктринирани преку вашата училишна програма.

Картите по кои сте учеле географија не се ни блиску до реалните. Некои се манипулирани за да се сокријат огромните области на Земјата што постојат покрај неа.

Дел од овие територии се нарекуваат Антарктик. Мислите дека веќе знаете што е Антарктик – кул облека со пингвини.

Во реалноста, Антарктикот го опкружува целото наше кралство, кое ги вклучува океаните. Затоа е наречен „Арктичкиот круг“. Водата не се наведнува и не се наведнува. Секогаш е на исто ниво. Нивото на морето во Кина е исто како во САД или Африка.

Висината на планините се мери со нивото на морето. Токму терминот „ниво на морето“ е дека океанот е рамен.

Светските лидери се состанаа според Договорот за Антарктикот за да ве спречат вас и сите граѓани да одите на Антарктикот.

Овој договор го постави стандардот кој било во областа да биде застрелан на повидок, за да не живеете да кажувате што сте виделе.

Заштитено е со „меѓународни води“

Антарктикот може да се најде како оди на југ од која било локација на Земјата.

Северниот пол е во средината на оваа земја, а Антарктикот или Арктичкиот круг околу нашата земја е Јужниот пол.

Северниот пол е вистинска рајска градина.

Се наоѓа директно под Поларис кој е центарот на сводот кој е директно под тронот на нашиот Создател.

Сонцето го следи Арктичкиот круг во широка спирала по долниот дел од орбитата, издигнувајќи се во помали спирали. Ова движење ги објаснува годишните времиња и часовите на дневна светлина кои секојдневно се менуваат.

Сонцето е многу мало и според моето истражување (пред 50 км) проценувам дека е со дијаметар од само 1,6 km (1 милја) или уште помалку.

Месечината е еднаква на Сонцето по големина и обем.

Сонцето не е оддалечено 149 милиони км, туку околу 11 км (некаде 50-70 км). Фирмата се наоѓа на околу 117 километри над Северниот пол и се спушта во сите правци од центарот кон „југ“.

Сводот се ротира како вртелешка. Кога ќе го погледнете небото за време на ведро небо, можете јасно да го видите сводот со одразот на сончевата светлина.

Кога гледате на ноќното небо, гледате свод без сончева светлина исто како сводот на таванот.

Ѕвездите се вградени во повеќе куполи над нас. Се движат само со трезорот. Затоа ѕвездените патеки формираат симетричен круг околу Поларис/Северна ѕвезда.

Погледнете го сето ова со свои очи, но нашиот образовен систем го програмира вашиот ум на млада возраст само за да ги игнорира вашите сетила и наместо тоа да и верува на науката.

Те научија да веруваш во религијата „еволуција и големата експлозија“. Креаторите на овие сатанистички теории ги создале како „теории“ но ги учеле на училиште како вистини.

Децата израснаа верувајќи во недокажаните теории – догма – како реалност, а потоа ги нарекуваа луди оние кои не веруваа дека одат со 1.609 км.

Мислат дека се луди луѓе кои велат дека водата насекаде е на исто ниво. Сите влади ја поддржуваат истата лага како и светот.

Кого лажат?!

Главната причина е да се скрие постоењето на (погрешен) Создател. Ако верувате во еволуција, тогаш не верувате дека сме создадени од интелигентно суштество.

Ако тие не го забранија патувањето на југ до Арктичкиот круг, можевте лично да го видите сводот и да потврдите дека вселената не постои и дека нивните души мамки брзо ќе исчезнат.

Тие кријат и 75% повеќе земја. Тие кријат неограничена бесплатна енергија за секого. Тие исто така кријат илјадници видови цицачи и други форми на живот за кои немате поим. Тие го кријат вашето вистинско потекло, вештини и цел во животот.

Тие ги контролираат природните ресурси со тоа што ги сметаат за ограничени и необновливи, а всушност тие се природно обновливи како нафтата.

Уште колку причини ви требаат освен да го скриете нашиот Творец, кој е најважен? Зошто сите имаат исто мислење? Затоа што сите тие се дел од истиот култ. Ова ги вклучува сите лидери кои ги претставуваат монархиите. Ништо не е скриено од нив. Тие се целосно свесни за реалноста. Тие знаат дека не се вртат илјада милји на час.

(Фејсбук статус Стефан Здравевски)

Коментар(4)

 1. Copy/Paste од речиси идентични откровенија од негови колеги од руско – српскиот свет. Ако до вчера им се смеевме и ни се чинеа далечни, денес веќе ни влегоа во дворот.

  Веќе подолго време пишувам: Добродојдовте во руско – српскиот свет. Ете тоа е тоа. И уште многу друго што допрва ќе се изнагледаме од истите “извори на православието”.

  Е сега… Дедото бизнисмен ако го толерира овој гуру под негова јурисдикција тогаш веројатно споделуваат ист светоглед. Или можеби како митрополит го поддржува, ама како приватно лице-бизнисмен не се согласува со ставовите на гуруто.

  Уф тешка дилема… Освен ако гуруто има сериозни психички проблеми, е тогаш се извинувам. Во тој случај, дедото – тв газда, треба човечки да изреагира и во консултација со семејството да му организираат медицинска помош.

  п.с.
  Гуруто ај што ќе докторира на земјонаука, туку гледам ставил сонце повеќекрако. Веројатно тоа е некој нов, скриен досега од западните фашисти, ранохристијански симбол.

  п.п.с
  Ај што гледам на неговиот профил ранохристијански симбол на шеснаесеткрако сонце, туку гледам и човек во црно како поздравува со крената исправена во хоризонтален правец рака, многу налик на нацистички поздрав. Или грешам. Можеби тоа е начинот и гестикулацијата со која се поздравуваме првите христијани.

 2. Добро забележано. На својот Фејсбук профил свештеникот ставил нацистички поздрав.

  Дали митрополитот под чија надлежност е дотичниот свештеник го знае ова?
  Ако го знае дали соодветно реагирал?
  Или можеби се согласува со свештеникот?

  Како и да е, за ова постои закон и институциите мора да реагираат.

 3. Земјата е рамна. Во библијата пишува дека земјата е непокретна сонцето се движи. Во библијата пишува дека земјата има стаклена купола

 4. Јас сум професор по физика и не се чудам толку на неукоста во врска со овие комплицирани теми, колку на леснотијата со која овој свештеник зборува за тоа. Јас 20 години сум во настава, а нешто малку повеќе сум редовен учесник на многу научни конференции ширум Европа и светот, сум бил и на истражувачки престој во ЦЕРН, па не се осудувам да зборувам поразлично од она до кое дојдоа научниците, благодарение на врвниот телескоп “Џејмс Веб” на НАСА. Имено, со помош на индикаторот светлина – фотоните во Вселената – како и со помош на оние небесни тела кои емитуваат светлина, телескопот продре во почетокот на Универзумот, ја виде првата светлина што, всушност, и го создаде, математички пресметано се врати назад во времето за точно 13,5 милијарди години, што се совпаѓа со резултатите од некогашната хипотеза за Биг Бенг, која ја лансираше еден белгиски католички свештеник.
  Со помош на светлината им се открија многу значајни нешта за човештвото и ползата од сето ова светот допрва ќе ја чувствува!

  Што сакам да кажам?
  Должност на свештенството е да ги издигнуваат верните кон светлината, да ги учат да ја бараат секогаш кога ќе се оддалечат од Бога. Како телескопот кој ги бара фотоните и им се приближува на светлоносните небесни тела за да открие значајни нешта. Јас знам дека во Светлината Божја ни се дава се, за да откриваме и за духовно да не се распаднеме.
  А овој свештеник, кого сигурно го слушаат и следат некои верници, вели дека сето тоа е големата лага на Западот.
  МПЦ-ОА е институција и време е да се соочи со ваквите шизофрени и антиобразовни политики. За ова има Закон и треба да се одговара

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *