Почетна Интервју Матевски: Постои опасност МПЦ-ОА да стане приврзок на Руската црква

Матевски: Постои опасност МПЦ-ОА да стане приврзок на Руската црква

3.87K
1

Никој од МПЦ-ОА не бара промена на Уставот, ниту СПЦ, ниту Вселенската патријаршија, нити која било црква. Во јавноста се создава еден страв дека ќе се промени Уставот и ние се плашиме од нешто, што воопшто никој не го побарал од нас, вели универзитетскиот професор, Зоран Матевски во Тема на денот на Тв. Сител.

Матевски, потеницра дека јавноста е доведена во заблуда да се бори против нешто што никој не го бара, алудирајќи на декларацијата што им се нуди на верниците.

Погледнете го интервјуто.

Коментар(1)

  1. Постои опасност МПЦ-ОА да стане приврзок на ЦИА-Истанбулската црква! Макар што Македонија е веќе приврзок на Западниот свет – збирштина на секаков разврат, извитопереност, материјализам, егоизам, псевдослободи, антихристијанство и апсолутна лага – во секоја смисла на зборот! Додека тресете фатаморгани за “злата” Русија, впаднати сте во најдлабоката јама на светот изгубен во незрелото расудување за новите текови во светот. Западот е на заоѓање… Ви заоѓа “сонцето” материјалисти, лицемери, гендери, трансхуманисти, антикултуралисти, псевдохристијни…. Нема кој да ве исплаче!

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *