Почетна Галерија Една фотографија од Папата која предизвика големо внимание
bp 1
bp 2
bp 3
bp 4
bp 5
bp 6
bp 7
bp 8
bp 9
bp 10
bp 11
bp 12
bp 13
bp 14
bp 15
bp 16
bp 17
bp 18

Една фотографија од Папата која предизвика големо внимание

1.22K
0

Папата Франциск направи голем гест во Синодалната палата на Бугарската Православна Црква, каде го посети Патријархот Неофит и членовите на Синодот на БПЦ.

На една од фотографиите се гледа како Папата Франциск му ја бакнува Панагијата на Бугарскиот патријарх Неофит, правејќи голем гест на почит кон Православната црква.

Панагија (ЕНКОЛПИОН) претставува дел од епископската одежда. Тоа е мала икона, најчесто во кружен облик изработена од метал, сребро или злато, на која се наоѓа Богородица со Христос.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *