Почетна Вести Христијанство Заев: Мирен и спокоен е народот којшто ја има честа да го искуси мирот и спокојот на Бигорски
zaev bigorski
zaev bigorski 1
zaev bigorski 2

Заев: Мирен и спокоен е народот којшто ја има честа да го искуси мирот и спокојот на Бигорски

176
0

Премиерот Зоран Заев утрово го посети Бигорскиот манастир.

-Мирен и спокоен е народот којшто ја има честа да го искуси мирот и спокојот на Бигорски.

„По молитвите на св. Јован, на св. Климент и св. Наум, нека ова македонско светилиште засветли со севкупниот, како надворешен сјај, исто така и со духовен живот, со служење на секојдневни богослужби, та да бидете центар на духовната преродба на македонскиот народ и на Македонската Православна Црква.“

Извадок од проповедта на Митр. Тимотеј, изговорена на 6 август 1995 г, напиша Заев на Фејсбук.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *