Почетна Вести За колку пари беше продаде автомобилот во кој се возеше Папата?
За колку пари беше продаде автомобилот во кој се возеше Папата?

За колку пари беше продаде автомобилот во кој се возеше Папата?

157
0

Малиот црн „Фиат 500L“ со кој се возеше Папата Франциск на историската посета на во Филаделфија САД, бил продаден на аукција за неверојатни 82.000 долари.

На аукцијата за овој мал италијански автомобил се пријавиле 19 учесници. Аукцијата за „Папа Фиат“, траела 11 минути. Автомобилот го кулиле, Мајкал и Кејт Чемен.

Парите од аукцијата ќе бидат наменети за Римокатоличката бискупија во Филаделфија.

Овој модел на Фиат во САД се продава за околу 19.000 долари.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *