Почетна Вера Висок гостин на Католичката црква за Велигден ќе служи во Струмица
Висок гостин на Католичката црква за Велигден ќе служи во Струмица

Висок гостин на Католичката црква за Велигден ќе служи во Струмица

285
0

katolicka radovoСкопскиот бискуп и Апостолскиот егзарх во Македонија Киро Стојанов имал средба со секретарот на Конгрегацијата за Источни Цркви, архиепископот Цирил Васил СЈ, кој е во пасторална посета на Апостолскиот егзархат. Со него во придружба на неговиот заменик отец Лоренц Лорусо ОП, пишува „католици.мк“.

Секретарот на Конгрегацијата за Источни Цркви монсињор Цирил ќе ја предводи велигденската литургија на полноќ во катедралата „Успение на Пресвета Богородица“ во Струмица, како и во неделата на Велигден во парохијата Свети Пророк Илија во Радово.

 

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *