Почетна Репортажа Видео Дали сте занеле како изгледа прослава на Велигден во Либан?
Дали сте занеле како изгледа прослава на Велигден во Либан?

Дали сте занеле како изгледа прослава на Велигден во Либан?

519
0

liban horНа ова видео можете да видите како изгледа прослава на Велигден во Либан. Видеото е направено од верскиот музички хор кој е дел од Антиохиската Православна Црква.

Слушнете го и величественото црковно пеење на арапски јазик.

Инаку, основната идеја за основањето на овој верски хор била да се соберат млади православните во Либан и на тој начин да придонесе во зајакнување на нивните духовни животи. Првично, седум лица го формирале  јадрото на хорот, кој постојано расте.

Црквата музичка школа е основана во во 1997 година во рамки на Антиохиската Православна Црква.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *