Почетна Вести ВИДЕО: “калуѓерките“ кои одгледуваат марихуана

ВИДЕО: “калуѓерките“ кои одгледуваат марихуана

131
0

Две калуѓерките предизвикаа светско овнимание, откако беше објавен прилог за нив на „Denver Channel”. Кејт и Дарси им овозможииле на телевизиските камерите да влезат во нивниот дом и да ја снимат нивната “плантажа“.

Двете монахињи одгледуваат марихуана, за која сметаат дека Господ ја создал со причина, а тие прават производи кои исклучиво се користат како лекови.

Тие двете всушност не се посветени на Бога, туку како што изјави Кејт на “бизнисот кој го направиле“. Тие прават различни тинктури, мелеми и медицински производи кои ги продаваат преку интернет.

Овој профитабилен бизнис за Кејт и Дарси оди повеќе од добро, бидејќи одвај успеваат да произведат колку што можат да продадат.

За да успеат да ги задоволат потребите на купувачите купиле стара куќа и направиле фарма за да го прошират производството.

Свесни се дека работата која ја работат е нелегална и зборуваат отворено за тоа пред камерите.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *