Почетна Репортажа Велигден во македонската Света Гора – Бигорски
b-108
b-100
b-98
b-97
b-88
b-86
b-82
b-72
b-67
b-64
b-63
b-62
b-59
b-57
b-54
b-52
b-50
b-49
b-47
b-44
b-42
b-41
b-40
b-39
b-38
b-37
b-34
b-32
b-31
b-29
b-27
b-26
b-24
b-23
b-22
b-20
b-17
b-16
b-15
b-14
b-13
b-12
b-11
b-9
b-8
b-7
b-4
b-2

Велигден во македонската Света Гора – Бигорски

874
0

Бигорскиот манастир дефинитивно може да се нарече македонската Света Гора. И овој Велигден Бигорски беше најпосетуваното место ноќта спроти Воскресението Христово.

Како и секоја година Христовото Воскресение во овој манастир е највеличествено, а најрадосен е моментот на пристигањето на Благодатниот оган од Ерусалим.

Погледнете го велигден низ фотографии од Бигорски.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *