Почетна Вера МПЦ-ОА Благодатниот оган стаса и во црквата во Ложани
loz 4
loz 3
loz 2
loz

Благодатниот оган стаса и во црквата во Ложани

161
0

Благодатниот оган синоќа пристигна и во Црквата Свети Власиј (единствена Црква посветена на овој светител во Македонија), во село Ложани/Струшко.

Парохиски свештеник во црквата е отец Ристе Наумоски. Голем број верници биле дел од саботната воскресна литургија, а радоста била поголема со присуство на Благодатниот оган, кој во оваа црква во струшко беше донесен по осми пат.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *