Почетна Политичка теологија ТРИБИНА: Познавањето на религијата води кон почит на различните

ТРИБИНА: Познавањето на религијата води кон почит на различните

292
0

religija tibina 1Познавањето на религијата е исклучително важно за мултикултурните и мултиконфесионалните општества како македонското, бидејќи оние кои ги знаат светите книги на своите соседи, светите книги на Стариот завет, Евангелието и Куранот,и кои го практикуваат тоа што автентично го пишува во нив, тие не се толерираат, туку се почитуваат и се разбираат и си помагаат во нивниот духовен живот.

Оваа констатација преовладуваше на неодамнешната трибина што Институтот за социологија ја организираше на Филозофскиот факултет со цел да се види „Улогата на религијата во современото македонско општество“ и потребата од дополнителни катедри за изучување на религијата.

Учесниците на трибината потенцираа дека верата секогаш повикува на духовно растење и развивање на личноста.

Погледнете ги ставовите на дел од учесниците на трибината:

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *