Почетна Вести Христијанство Свети Николе закитено со три метарско јајце тешко 600 килограми
Свети Николе закитено со три метарско јајце тешко 600 килограми

Свети Николе закитено со три метарско јајце тешко 600 килограми

122
0

Од вчера плоштадот на Свети Николе е закитен со три метарско јајце  кое е широко два метри и тешко шестотини килограми.

Симболиката на Велигденското јајце значи нов живот па веројатно на Светиниколчани им се видела убава пораката  па градскиот татко одлучил оваа скулптура да го краси градот.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *