Почетна Вести Регион Свештеници на СПЦ осветија противожарна цистерна од која верници полнеа света вода
Свештеници на СПЦ осветија противожарна цистерна од која верници полнеа света вода

Свештеници на СПЦ осветија противожарна цистерна од која верници полнеа света вода

358
0

Свештеници на Српската православна црква осветиле цела цистерна со вода од која верниците потоа полнеле шишиња и носела во своите домови.

Српските медиуми пишуваат за најинтересинот случај од прославата водици кој се случил во црква во Јагодина.

Покрај шест буриња од по 500 литри кои биле поставени во дворот на црквата Свети Петар и Павле, била донесена и противпожарна цистерна полна со вода.

Верниците сведочат дека и бурињата и цистерната на крајот од денот останале празни. Проценките се дека над 9 тони света вода била потрошена во оваа црква.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *