Почетна Вести Статуата „Марија од Назарет“ пристигна во Македонија
21
20
19
18
17
16
15
14
13
12
11
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
21

Статуата „Марија од Назарет“ пристигна во Македонија

823
0

21Од вчера15 мај 2016 година во Македонија е статуата на „Марија од Назарет“, која во рамки на патувачкиот циклус овде ќе биде се до 27 мај. Голем број верници во неколку градови во Македонија ќе можат да и се поклонуваат.

Статуата од Бугарија вчера пристигна во католичката парохија „Свети Пророк Илија“ во Радово. Како што пишува интернет порталот, „Катоилици.мк“  пречекот на статуата бил организиран на граничниот премин Ново Село. По преземањето, статуата „Марија од Назарет“ во долга колона со околу 50 возила била пренесена во Радово.

Голем број верници биле собрани пред црквата каде ја пречекале статуата, а откако била внесена во црквата, почна Светата Литургија и побожности до Богородица.

ГАЛЕРИЈА: (КАТОЛИЦИ.МК)

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *