Почетна Репортажа Средбата со Зрзеските монаси
34
33
32
31
30
29
28
27
26
25
24
23
22
21
20
19
18
17
16
15
14
13
12
11
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1

Средбата со Зрзеските монаси

1.40K
0

Да откраднеш од мирот, да им отстапиш на зениците непречен светоглед, да зауздаш негативни пориви, да отседнеш… И пак да се вратиш… Така се оди до Зрзе…

Преображение на умот да му овозможиш, на монасите радост ќе им оставиш…

Како што немирот го победуваш, така духот монашкочовекољубив со себе го понесуваш…

На тие што те пречекале и во благослов повторно те поканиле… На нив, кои дивината на природата ја скротиле во овој дом, да им покажеш дека нивните записи во новото време од оваа тврдина на духот, се идентично вредни како и оние на создателите кои со векови го чувале мирот по кој ти денеска доаѓаш во Зрзе.

Тоа е најсилната почит што можеш да им ја изразиш.

М.Н.

ФОТО: Религија.мк

Прошетка низ фотографии:

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *