Почетна Вести Рускиот монах што му бакна рака на Путин утре во Македонија
Рускиот монах што му бакна рака на Путин утре во Македонија

Рускиот монах што му бакна рака на Путин утре во Македонија

2.38K
0

Metodij RUSKA CRKVA

Најпопуларниот монах на Руската црква, по потекло од Македонија, Отец Методиј од Вааламскиот манастир утре доаѓа во Македонија. Отец Методиј и уште неколку претставници на РПЦ ќе присуствуваат на поставувањето на крстот од мермер во Лешочкиот манастир, дознава Религија.мк.

Крстот кој е донасција преку Руската амбасада е на иницијатива токму на Вааламскиот манастир. Причината е што во Лешок, за време на прогонот на Руската црква, по октомвриската револуција, прибежиште нашле руски монаси од Вааламскиот манастир.

Отец Методиј е еден од најпопуларните монси на РПЦ, многу почитуван, а во јавноста е познат и по настанот кога му бакна рака на Владимир Путин.

/РЕЛИГИЈА.МК

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *