Почетна Вера Прво Причастие во Радово
12
11
10
9
8
7
6
5
3
2
1

Прво Причастие во Радово

284
0

Во недела 26 јуни 2016 година на Архиерејската света Литургија која ја предводел апостолскиот Егзарх, Киро Стојанов во Радово бил извршено првопричастие за десетина деца кои преку изучувањето веронаука осознале за важноста на Света Исповед и Свето Причастие, пишува интернет порталот Католици.мк

-Бог е совршена љубов и затоа за Него секогаш треба да има место во нашето битие… Бог не го зема местото на нашата љубов кон другите, туку напротив ја надополнува. Затоа родителите секогаш со љубов и добар пример да ги поучуваат своите деца, изјавил Стојанов.

ГАЛЕРИЈА:

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *