Почетна Вести Презентација на програмата за националната прослава за Света Мајка Тереза
Презентација на програмата за националната прослава за Света Мајка Тереза

Презентација на програмата за националната прослава за Света Мајка Тереза

208
0

Комисијата за односи со верските заедници и религиозни групи, Скопската Бискупија и Градот Скопје, утре ќе ја презентираат програмата за Татковинската прослава „Денови на св. Мајка Тереза“, која ќе се одржи во Скопје од 4 до 11 септември 2016 година, а е по повод нејзиното прогласување за светица, што на 4 септември 2016 година во Ватикан ќе го направи папата Франциск.

Majka tereza slika 1Програмата ќе биде презентирана на прес конференција во Градот Скопје, на која ќе зборуваат, Градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски, директорката на Комисијата за односи со верските заедници и религиозни групи, Валентина Божиновска и бискупот скопски и апостолски егзарх, Киро Стојанов.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *