Почетна Интервју Отец Бобан: Не оставајте храна на гробовите, не ноќевајте на гробишта

Отец Бобан: Не оставајте храна на гробовите, не ноќевајте на гробишта

28.56K
0

За практикувањето да се раздава храна на гробовите за задушница, за ноќевањето на гробишта. Зошто тоа не треба да се прави. Што е Задушница, а што Духовден? Кога се оддава помен на починатите и зошто тоа се прави?

krts 1За сите овие теми погледнете го мини интервјуто со Отец Бобан Митевски, свештеник во црквата „Св. Николај Чудотворец“ во Аеродром.

Слушнете како Црквата апелира дека треба да се празнува поменот на починатите.

/РЕЛИГИЈА.МК

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *