Почетна Вера Неоерејот Назов служеше во Богданци
Неоерејот Назов служеше во Богданци

Неоерејот Назов служеше во Богданци

281
1

Во недела 6 март 2016 година во парохиската црква „Свети Кирил и Методиј“ во Богднаци, неоерејот о. Ванчо Назов служеше света Литургија заедно со домашниот парох о. Тома Ангелов, објавува интернет порталот, „католици.мк“.

На крајот од Литургијата о. Тома Ангелов во име на присутните се заблагодари за оваа Литургија, а на неоеројот му посака Божји благослов за неговата пасторална работа.

Неоерејот о. Ванчо Назов на присутните верници им подели неоерејски благослов, а во спомен на неговото ракополагање им подари мали икони.

Коментар(1)

  1. И во овој наслов имате многу дезинформации–неоереј служел света литургија —нешто сосема не логично за познавачите на верата. —нешто до сега не примерено во врска со светата литургија која никогаш не ја служел неоереј. Тоа е исто како да напишете дека некој имам, муфтија или дервиш служел света литургија или архиереј клањал во џамија , или служел света литургија в џамија, или пак оџа славел Велигден во џамија со печено прасе .
    литургија.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *