Почетна Репортажа Видео Македонска црква во Лондон

Македонска црква во Лондон

509
0

Доказот за една црква дека е жива не е само нејзиното дејствување во рамките на матичната држава. Вековната самобитност, МПЦ ќе ја докаже и ако успее да ја обедини и црковно да и овозможи да живее и нејзината дијаспора.

Европската Епархија тоа успешно го прави. Во 2008 година е возобновена македонската црковна општина во Лондон, по заслуга на Митот г. Пимен.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *