Почетна Празници Католиците го слават денот на невините деца
Католиците го слават денот на невините деца

Католиците го слават денот на невините деца

78
0

Верски календар: 28 Декември

КАТОЛИЧКА ЦРКВА/ Денот на Невините деца.

neviniСе згрозуваме од постапката на кралот Херод, кој за да го заштити кралството, наредил да се погубат невини машки деца во Бетлехем, сметајќи дека меѓу нив ќе биде и Новородениот Крал Исус. Овој празник, не повикува да го почитуваме човечкиот живот од раѓањето, па се до смртта. За жал, како и во деновите на кралот Херод и денеска, се пролева недолжна крв, кога се вршат уништувања на зачнатите, а неродени деца. Додека ја славиме маченичкта смрт на Невините деца, посакуваме да ги повикаме сите христијански родители да бидат творци на животот, а не на смртта.

 

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *