Почетна Празници Католички светец на донот
Католички светец на донот

Католички светец на донот

54
0

Верски календар: 18 мај

КАТОЛИЧКА ЦРКВА/ Св. Феликс.

Sveti feliksСвети Феликс го слави црквата во Сплит и Солин. Поради верувањето во Христос, за време на владеењето на царот Диоклецијан бил измачуван. По примерот на солинските, истарските и сремските маченици, многумина во текот на 2000-ната историја на црквата, учеле за верноста кон верата се до смртта.

 

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *