Почетна Вера Иванов, Спасовски и Трајановски се поклонија пред Светиот Јоаникиј
sl
sl 5
sl 4
sl 3
sl 1
sdr
sdr
sdr
sdr
133872407
133872406
133872405
133872404
133872403
133872402
133872401
133872399
133872397
133872396
133872394
133872393
133872392
133872391
133872390
133872389
133872388
133872387
133872386
133872385
133872385 1 2
133872382
22041903_10155083845871158_8622381236142253536_o
21994458_10155083845681158_4081487721462077300_o
21951020_10155083845576158_3338879777089058077_o
21951016_10155083845836158_6288421395201624127_o
21768984_10155083844966158_7409656000835291527_o
21768733_10155083844976158_3069303380271586574_o
21768581_10155083845271158_4019028801357291166_o
21768125_1467625863285698_2809719468273069248_n
21762167_1467625933285691_3324333017086691760_n
21761841_1467626046619013_8355402915322236828_n
21761753_1467625956619022_6093940916713044589_n
21688487_10155083845136158_1804042890875775838_o
21765446_10155083844971158_5671988553739409474_o
133872398
133872385 1

Иванов, Спасовски и Трајановски се поклонија пред Светиот Јоаникиј

803
0

Претседателот Ѓорге Иванов, министерот за внатрешни работи, Оливер Спасовски и градоначалникот на Скопје, Коце Трајановски беа политичарите кои вчера дојдоа во Соборниот Храм, Свети Климент Охридски на канонизацијата на Јоаникиј Ракотински за нов светител.

Соборниот Храм во Скопје вчера како ретко кога беше полн со верници кои дојдоа за овој голем настан за Македонската Православна Црква.

Организацијата за прогласувањето на Јоаникиј Ракотински за Светител беше на извонредно високи ниво, а покрај верници од Македонија, на овој чин имаше гости и од соседните држави, каде исто така се почитува делото на Светиот Јоаникиј.

На канонизацијата дојдоа гости и од Грчката Православна Црква, Вселенската Патријаршија преку монаси од Света Гора, Албанската Православна Црква и од Бугарската Православна Црква.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *