Почетна Политичка теологија Христијанско филозофски форум Што е творештвото?

Христијанско филозофски форум Што е творештвото?

276
0

Што е творештвото? Зошто некои луѓе тежнеат кон тоа да го устројуваат светот што ги опкружува?

Што е она што ги прави луѓето истрајни во творештвото, дури и тогаш кога она што го прават не е разбрано и поддржано од средината?

Како е можно искуства и способности стекнати во една сфера на творештвото да се изразуваат преку други творечки дискурси? На кој начин човекот преку креативноста му се уподобува на Бога, разбран како творец и седржител на светот?

Ова беше темата на третата дискусија на Христијанскиот философски форум. Гости беа Д-р Владимир Мартиновски (Филолошки факултет – Скопје) Горан Трајкоски (Македонски народен театар)

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *