Почетна Галерија Групна крштевка во Бабуна
DSC_0185
DSC_0197
DSC_0204
DSC_0210
DSC_0215
DSC_0216
DSC_0225
DSC_0228
DSC_0229
DSC_0237
DSC_0248
DSC_0255
DSC_0262
DSC_0267

Групна крштевка во Бабуна

322
0

Водите на реката Бабуна во Велес и оваа година беа место каде голем број граѓани ја примија православната вера. Повардарската епархија, со благослов на владиката г. Ангатангел и годинава организираше бесплатно групно крштевање.

Чинот на светата тајна крштение ја изведоа свештеници на Повардарската епархија, а според податоците на епархијата во групната крштевка учествувале 39 лица.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *