Почетна Репортажа ФОТО Собор на Православната црква
Ерусалмиската делагација, Патријархот Теофил
СПЦ стои зад ставовите на Руската црква на овој Собор
„Братски поздрав“
Амфилохије Радовиќ., дел од делегацијата ан СПЦ
Албанскиот архиепископ, Атанасиј и Митрополитот на Корча Јован
Делегацијата на СПЦ, Патријархот Иринеј и Бачкиот епископ Иринеј, за некои овде во Македонија ова е „нашата делегација“
Превод за сите
Делегацијата на Александриската Патријаршја, Патријархот Теодор
Вселенскиот патријарх Вартоломеј, осамен во позициите
Двајцата кои ја„кројат“ иднината на Православната црква
Шефот на московската црковна дипломатија, Иларион Алфеев
Почит кон најстариот поглавар, Грузскиот Илија II
Романскиот патријарх Данаил и Рускиот патријарх Кирил
Доаѓањето на Руската делегација.

ФОТО Собор на Православната црква

206
0

Втор ден од подготвителната седница на поглаварите на Православната црква во Шамбези, Женева во Швајцарија.Седницата се одржува зад затворени врати во седиштето на Вселенската патријаршија.

Грчкиот портал „Ромфеа“ објави екслкузивна фото репортажа. „Религија.мк“ Ви ја пренесува.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *