Почетна Празници Денеска времето за ифтар и суфур
Денеска времето за ифтар и суфур

Денеска времето за ифтар и суфур

80
0

Верски календар: 08 јуни

ИВЗ/ Времето денеска за ифтар и суфур

iftar 1Во Скопје, времето на ифтар (кога завршува постот), денеска е во 20 часот и 14 минути, додека времето на суфур (кога почнува постот) e во 2 часот и 44 минути.

Времето на ифтар и суфур во Прилеп и Куманово почнува една минута порано, во Велес 2 минути порано, Штип 3 минути, во Кочани 4 минути, во Струмица и Валандово 5 минути, а во Делчево 6 минути порано.

За разлика од времето на ифтар и суфур во Скопје, во Ресен и Битола тие почнуваат една минута подоцна, во Тетово, Гостивар и Кичево 2 минути, а во Охрид, Дебар и Струга 5 минути подоцна

 

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *