Почетна Вести Црквата „Св.Петка од тетовско Варвара нуди престој за 12 лица од поплавените подрачја
Црквата „Св.Петка од тетовско Варвара нуди престој за 12 лица од поплавените подрачја

Црквата „Св.Петка од тетовско Варвара нуди престој за 12 лица од поплавените подрачја

537
0

Црквата Св. Петка во село Варвара во Тетово, има 4 соби со капацитет од 12 легла. Тие ги става на располагање за сместување на најзагрозените од поплавените подрачја, соопшти црковниот одбор.

sveta petka varvaraОвој простор е опремен со трпезарија, кујна, WC со топла вода. Сето ова го ставаме на располагање на засегнатите од поплавените подрачја за оние на кои им е потребна нашата помош, велат од Црквата.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *