Почетна Вести Христијанство Заврши вториот летен камп по веронаука во Бигорски
le ka 15
le ka 14
le ka 13
le ka 12
le ka 11
le ka 10
le ka 9
le ka 8
le ka 7
le ka 6
le ka 5
le ka 4
le ka 3
le ka 2
le ka 1

Заврши вториот летен камп по веронаука во Бигорски

173
0

Над триесетина дечиња, овој пат повеќето од Битола и Велес, имаа можност пет дена, преку разни активности и часови по веронаука, беа дел од вториот летен камп по веронаука на Бигорската Обител.

Тие може да учат за основите на Христова вера, но и да дознаат нешто повеќе за историјата на Охридската архиепископија и на Бигорската Обител, како и за галичките великани: Митрополитот Партениј Зографски, преродбеник, филолог, учител, првиот учебникар; Арсениј игуменот Бигорски, кој го отворил првото народно училиште во Галичник кај црквата Св. Петка; Ѓорѓија Пулевски, отец Овентиј Фрчковски…

-Најдрагоцен дар за дечињата беше и овој пат дружбата со монасите и монахињите и особено миговите поминати во присуство на Старецот, Архимандрит Партениј, велат од Бигорски.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *