Почетна Вести За секоја почит – Муслимански хор пееше Божикни песни во црква

За секоја почит – Муслимански хор пееше Божикни песни во црква

2.59K
0

Во период во кој светот се преокупиран со вести и информации за конфликти помеѓу народите и религиите, и кога религијата станува најчеста алатка за злоупотреба за произведување на конфликти, една вест од Либан доаѓа како искра надеж и пример дека религиите немаат меѓусебен конфликт.

libaanЛибан е пример за меѓуверски соживот. Еден муслимански хор одлучил да го зголеми чествувањето на Божик кај своите пријатели и соседи Христијаните. За таа цел муслиманскиот хор одлучил да пее божикни песни во една црква во Бејрут.

Уживајте!

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *