Почетна Вера МПЦ-ОА Воскресение Христово – Света Пасха во Бигорски
veligden bigorski
veligden bigorski 1
veligden bigorski 2
veligden bigorski 3
veligden bigorski 4
veligden bigorski 5
veligden bigorski 6
veligden bigiorski 7
veligden bigorski 8
veligden bigorski 9
veligden bigorski 10
veligden bigorski 11
veligden bigorski 12
veligden bigiorski 12
veligden bigorski 13
veligden bigorski 14
veligden bigorski 15
veligden bigorski 16
veligden bigorski 17
veligden bigorski 18
veligden bigorski 19
veligden bigorski 20
veligden bigorski 21
veligden bigorski 22
veligden bigorski 23
veligden bigorski 24
veligden bigorski 25
veligden bigorski 26
veligden bigorski 27
veligdne bigorski 28
veligden bigorski 29
veligden bigorski 31
veligden bigorski 32
veligden bigorski 33
veligden bigorski 34
veligden bigorski 35
veligden bigorski 36

Воскресение Христово – Света Пасха во Бигорски

131
0

Благодатниот оган од Ерусалим и годинава ја зголеми радоста за чествувањето на Христовото Воскресение Велигден во Бигорскиот манастир. Огромен број верници цела ноќ ја поминаа во Богослужбата, што ја служеше епископот Антаниски Партениј.

-Ова ноќоденство Бигорски во полнота ја живее светлината на светото и славно Воскресение Христово. Ликот на нашиот возљубен Старец, Епископот Антаниски г. Партениј, како од огледало ја одразуваше таа таинствена светлина од Светата Пасха и реалноста од обновениот живот во Воскреснатиот. Изразот на неговото лице носеше јасна порака: да ги носиме пасхалните светлина и радост во секојдневието, да бидеме сведоци на таа непобедлива љубов. Нашиот живот да биде одраз на таа вечна радост, како што беше во ова воскресенско утро, велат од Бигорски,

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *