Почетна Вести Христијанство МПЦ-ОА повика на излезност на изборите
МПЦ-ОА повика на излезност на изборите

МПЦ-ОА повика на излезност на изборите

116
0

МПЦ-ОА со соопштение повика на излезност за време на денешниот изборен ден. Соопштението е објавено на интернет страницата на Скопската епархија. Во него се повикува на масовна излезност, но не пишува во чие име е соопштението.

-Пчитувани верници и граѓани на Р Македонија, Изборите се демократски чин преку кој ја изразуваме својата суверена  волја. Секој изборен процес е важен, но овие избори се од суштинско значење, како за опстојот така и за сегашноста и иднината на народот и државата. Изборите се  можност кои ни се дадени за да учествуваме во креирањето на сопствената сегашност и иднина, а со тоа и  иднината на поколенијата по нас. Слободната волја и правото на избор се дар од  Бога  дадени секому. Па, наша должност е да го искористиме и овојпат тоа право! Затоа, почитувани верници на Македонската православна црква и сите граѓани,  Ве повикуваме да излеземе  масовно и да гласаме! Бог да ја благослови Македонија!, стои во соопштението на МПЦ, објавено ос Скопската епархија.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *