Почетна Вести Викендов Охрид центар на над 15 културни традиции
Викендов Охрид центар на над 15 културни традиции

Викендов Охрид центар на над 15 културни традиции

77
0

Студенти и професори од повеќе од 15 земји од светот преку презентација на своите национални носии, танци и национални кујни по петти пат ќе го одбележат  21 мај, Светскиот ден на културната разновидност.

Настанот почнува петок (19.05.17) во 19 часот, со проекција на филм во соработка со Филмската академија, а официјлано ќе биде отворен сабота (20.05.17) во 12 часот на охридскиот плоштад. Програмата ќе заврши со концерт во 19 часот.

Интеркултурноста е една од најзначајните карактеристики на Универзитетот „Св. Апостол Павле“ каде студираат професори и студенти од повеќе од 50 земји во светот.

 

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *