Почетна Репортажа Видео Видео од големата литија во Струга

Видео од големата литија во Струга

1.86K
0

Величествено видео од струшката литија/ Еордија.

Литијата најавувана од посебен редар, облечен во автентична римска војничка униформа во чест на Св. Георгиј, и предводена од звуците на клепалото, знамињата и црковните бајраци, и хармоничниот сплет на мелодиите од Скопскиот градски оркестар и гласовите на псалтите, молитвената Литија достоинствено помина по главните струшки улици, испуштајќи ги со силен духовен блесок зраците на благословот од чесните мошти на славниот Великомаченик од Рајчица и неговата чудотворна икона е снимена од Shpanec Production, проследена со Byzantine music -Taksim (Kanun Tanbur Santur et Oud) Dimitri Kantemiroğlu.
Погледнете го видеото.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *