Почетна Вера Верниците на Католичката црква од византиски обред ја одбележаа страдалната седмица
Верниците на Католичката црква од византиски обред ја одбележаа страдалната седмица

Верниците на Католичката црква од византиски обред ја одбележаа страдалната седмица

220
0

Велигден по јулијанскиот календар, заедно со Православната црква, на 1 мај годинава го одбележуваат и верниците на Католичката црква од византиски обред.

Тие Велики Четврток и Велики Петок го одбележаа во струмичките храмови на Католичката црква во Македонија.

Во продолжение галерија од Велики Четврток и Велики Петок од црквата „св. Пророк Илија“ од Радово.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *