Почетна Празници Светец на денот кај Католиците
Светец на денот кај Католиците

Светец на денот кај Католиците

66
0

Верски календар: 19 мај

КАТОЛИЧКА ЦРКВА/ Св. Целестин Петти.

Svesti celesinБил роден во Исерна, во 1215 година. Одлучил да живее редовнички живот. Папата Урбан, во 1263 година ја потврдил редовничката установа која ја основал Целестин. Во 1294 година, бил избран за папа како наследник на папата Никола Четврти. Папата Целестин управувал со црквата Христова до 1296 година, кога умрел.

 

 

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *