Почетна Вести Христијанство Свештеник на Вселенската патријаршија сослужуваше во црквата на МПЦ-ОА во Лондон
Свештеник на Вселенската патријаршија сослужуваше во црквата на МПЦ-ОА во Лондон

Свештеник на Вселенската патријаршија сослужуваше во црквата на МПЦ-ОА во Лондон

678
0

Прво сослужување меѓу свештеници на МПЦ-Охридската Архиепископија и Вселенската патријаршија се случи и во црквите во дијаспората на МПЦ-ОА.

Во неделата на 20ти Ноември 2022година по повод Храмовата Слава на МПЦО Св Архангел Михаил во Лондон, се одржа Света Божествена Лиитургија, на која што за прв пат се одржа сослужување со Вселенската Првопрестолна Патријаршија, соопшти оваа црковна општина на Европската епархија на МПЦ-ОА.

Литургијата ја служеле отец Виктор Стојчев од МПЦ-ОА и отец Давид Панагиотис Сомалис од Вселенската патријарпија.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *