Почетна Вести Што се случува кога на христијани им читаш делови од Библијата, претставена како Куран?
Што се случува кога на христијани им читаш делови од Библијата, претставена како Куран?

Што се случува кога на христијани им читаш делови од Библијата, претставена како Куран?

535
0

Дајца мажи во Холандија спровеле експеримент за тоа колку луѓето се спремни да го генерализираат исламот без да бидат критични кон сопственото верување.

islammmТие за оваа цел зедоа Библија, и ја сменија корицата за да изгледа како Куран. Потоа низ улиците им читале делови од книгата на луѓето.

Погледнете го видеото:

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *