Почетна На иста страна Што направија Владиката Пимен и Муфтијата Јашар за искрената меѓу верска почит?
Што направија Владиката Пимен и Муфтијата Јашар за искрената меѓу верска почит?

Што направија Владиката Пимен и Муфтијата Јашар за искрената меѓу верска почит?

2.74K
0

Утре, сабота во 11 часот на Телевизија Сител стартува првата емисија од серијалот насловен “На иста страна” која има за цел да ја промовира и поттикнува меѓусебната комуникација на верските заедници во Македонија. Во првата емисија гости се Муфтијата на Ресен Џујнет Јашар и Владиката Пимен, роден ресенчанец.

na istaКако тие го гледаат веѓуверскиот соживот, што за нив е меѓуверска почит? Пријатели од детството, денеска верски претставници кои знаат како да ја негуваат меѓуверската почит.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *