Почетна Вести Основачот на “Fox News” премина во православната вера и се пресели во Москва
Основачот на “Fox News” премина во православната вера и се пресели во Москва

Основачот на “Fox News” премина во православната вера и се пресели во Москва

464
0

Еден од основачите на телевизија ,,Fox News –тв-режисерот Џек Ханик-пристапи во Руската Православна Црква. Ханик со сопругата и малолетниот син се крштеваше на Велика сабота во црквата Св м-ца Татјана во Москва.

По крштевањето Ханик изјави: ,, Ова за нас беше навистина долго патување. Но, мислам дека се се случи во време кое Господ го одреди и благослови. Сите ние се обидуваме нешто да направиме онака како што ние замислуваме, но честопати се случува онака како што Бог замислил“.

Нагласи дека за него и неговото семејство многу важно било што во Руската Православна Црква се приклучил на традиционален начин-онака како што тоа се правело во првите векови на христијанството.

Ханик со неговата сопруга и детето постеле целиот Велигденски пост. За Велигден бојадисувале јајца. Ханик се пресели во Москва и почнал да работи како режисер за ,,Царград“, најправославната руска телевизија.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *