Почетна На иста страна На ифтар во Чаир!
На ифтар во Чаир!

На ифтар во Чаир!

355
0

Ова се соседи од улицата „Павле Илиќ” во општината Чаир, кои се подготвиле за ифтар.

Албанци, Македонци, Турци, Бошњаци… Hа оваа фотографија, која е преземена од Фејсбук групата „Чаирска романтика”, има Чаирчани од сите националности.

Чаир е општината која отсекогаш била и е пример за меѓусебно почитување и соживот. Овде муслиманите одат за Божиќ и за Велигден кај православните на гости, а православните на баклава кај муслиманите за нивните два најголеми празници. Вака се чуваат и ценат религијата и обичаите, сликата е доказ за тоа.

Лесен пост, добро здравје, да преовладува чувство на мир и љубов во секого!

/ВЕСТ

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *