Почетна Репортажа Видео Македонскиот монах во Русија сведочи за возобновувањето на големиот Валаамски манастир

Македонскиот монах во Русија сведочи за возобновувањето на големиот Валаамски манастир

2.88K
2

Македонскиот монах во Валамскиот манастир, Отец Методиј е еден од главните сведоци во најновиот документарец за возобнувањето на манастирот, по падот на комунизмот во Русија.

Отец Методиј зборува за деновите кога заедно со Епископот Троицкиј Панкратиј ги почнале чекорите за враќање на духовноста на ова големо светилиште во Русија.

Во документарниот филм е прикажан животот на манастирот низ историјата и денес, како и огромните духовни заслуги кои манастирот ги има пред целиот свет.

Низ овој филм имате можност поблиску да се запознаете со отец Методиј, монах од Македонија, кој заедно со Владиката Панкратиј, е еден од возобновувачите на монашкиот живот на Валаам.

Документарецот го објави Преспанско-пелагониската епархија, со голема благодарност до  Михаил Шишков, прес-секретар на Епископот Панкратиј, кој овозможил овој филм да биде достапен со превод на македонски јазик.

Коментар(2)

  1. OD SEKOJ PAT BEV VOODUSEVEN OD ZNAMENITOSTITE I VELICESTVENOSTA NA RUSKITE CRKVI , A POSEBNO OD NASITE BRAKA RUSI PO KRV , GEN I VERA PRAVOSLAVNA HRISTOVA ,, VELIKIJA LJUBOV DO SITE BRAKA I VECNI BOZIJI UBAVINI — LJUPCO SKENDEROV OT STRUMICA , MAKEDONIJA

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *