Почетна Вера МПЦ-ОА Литија за заштитниците на Кочани
9999999999999999999
99999999999999999
999999999999999
99999999999999
9999999999999
999999999999
99999999999
9999999999
999999999
99999999
99999
999
9
7
4
3
1 (1)

Литија за заштитниците на Кочани

281
0

Брегалничката епархија го одбележа денот на Светите Апостоли Петар и Павле – Петровден како заштитник на Кочани.

Митрополитот г. Иларион, Архимандритот на Лесновскиот манастир, Отец Дамаскин  и свештениците од епархијата ја предводеа големата литија од црквата Свети Георгиј до плоштадот во градот.

На чело на литијата беше иконата на иконата на Светите Апостоли Петар и Павле. Претходно беше отслужена и света литургија.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *