Почетна Вести Кому Отец Гаврил му посака добредојде во Австралија
Кому Отец Гаврил му посака добредојде во Австралија

Кому Отец Гаврил му посака добредојде во Австралија

470
0

Отец Гаврил, нејпочитуваниот црковен достоинственик меѓу Македонците во Австралија прв му посака добредојде на Васко Тодоров, алијас Тошо Малерот.

-Добредојде Васко, старите познанства ги сплотуваат Македонците на секое поле во Австралија, пишува на фотографијата споделена Фејзбук профилот на Отец Гаврил.

Тошо Малерот и Отец Гаврил во Австралија
Тошо Малерот и Отец Гаврил во Австралија

Васко Тодоров замина за Австралија, откако се ожени со Марија Христова, Македонка која живее во Австралија.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *