Почетна Празници Кој Светец денеска го слават Католиците?
Кој Светец денеска го слават Католиците?

Кој Светец денеска го слават Католиците?

46
0

Верски календар: 30 Јули

КАТОЛИЧКА ЦРКВА/ Св. Петар Кризолог.

sveti_petar_krizolog6Бил роден во 380 година во Имола, во близина на Болоња и уште како млад стапил меѓу свештениците. Бил познат по својот свет христијански живот. Бил прогласен за бискуп во Равена која во тоа време била престолнина на Западното царство. Им помагал на сиромашните луѓе. Свети Петар Кризолог умрел во 450 година.

 

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *