Почетна На иста страна Кои ставови ги има христијанството, а кои исламот за верскиот радикализам?
Кои ставови ги има христијанството, а кои исламот за верскиот радикализам?

Кои ставови ги има христијанството, а кои исламот за верскиот радикализам?

424
0

Теолог по исламски науки, Метин Изети –професор на Тетовскиот Универзитет и отец Милан Ѓоргевиќ, православен теолог – професор на Богословскиот Факултет, отворено зборуваат за верскиот фундаментализам и верскиот радикализам во втората емисија од серијалот „На Иста Страна„, што утре во 11 часот се емитува на телевизија Сител.

na ista 4Двајцата еминентни теолози го лоцираат проблемот со појавата на верскиот радикализам, го анализираат општествениот контекст, но и нудат концепт за превенција.

Погледнете како двајца теолози од различна верска припадност, во пријателска атмосфера разговараат за оваа тема.

Во емисијата свои ставови имаат универзитетските професори Марјан Ѓуровски и Зоран Матевски.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *