Почетна Празници Католиците го слават Бадник
Католиците го слават Бадник

Католиците го слават Бадник

112
0

Верски календар: 24 Декември

КАТОЛИЧКИЧКА ЦРКВА/ Бадник.

badnikСите христијански народи го прославуваат Божик со најразлични обичаи. Божикното дрво се поставува во село и во град. Додека се украсува борот, се пејат весели божикни песни. На Божик го славиме раѓањето на Исус Христос и ја споделуваме својата радост со нашите пријатели, соседи, роднини, сиромашни, болни и сите други со кои ќе се сретнеме овие божикни денови. Во знак на радост нека одекне божикната песна: “Насекаде на земјата мир”.

 

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *