Почетна Празници Католички светец на денот
Католички светец на денот

Католички светец на денот

60
0

Верски календар: 08 мај

КАТОЛИЧКА ЦРКВА/ Благословена Франциска – Урлика.

sveticaБила родена во 1882 година, во Обердорф, во Германија. Како милосрдна сестра стапила во дружината на сестрите на светиот Крст. Еден животописец за неа напишал: “Секогаш останала понизна сестра извршувајќи работи со апсолутна верност кон своите редовнички правила и со љубов кон секој човек”. Работата не ја спречувала да биде поврзана со Господ. На 30-годишна возраст, во 1913 година му ја предала својата племенита душа на Господ.

 

НАПИШИ КОМЕНТАР

Your email address will not be published. Required fields are marked *